Гуардиола даде почивка на футболистите на "Ман Сити", но постави и условие

"Не искаме да се виждат, а да стоят по домовете си със семействата си", каза мениджърът на английските и европейски шампиони

22.04.2024 | 12:18 Редактор: Искра Ангелова
Гуардиола даде почивка на футболистите на

Футболистите на "Манчестър Сити" са получили два почивни дни в опитите на треньорския щаб да им осигури почивка по време на натоварения график в края на сезона, заяви мениджърът на английските и европейски шампиони Хосеп Гуардиола, цитиран от агенция Ройтерс.

"Манчестър Сити", който преследва четвърта поредна титла, се намира на трето място в класирането на Висшата лига с актив от 71 точки. Шампионите изостават с по две точки от "Арсенал" и "Ливърпул", но в същото време са и с мач по-малко от двата отбора. Той е насрочен за четвъртък срещу "Брайтън".

През изминалата седмица "Сити" имаше два много тежки мача. Отборът първо отпадна от Шампионската лига по футбол след продължения и дузпи срещу испанския "Реал" (Мадрид), след което спечели с 1:0 срещу "Челси" на полуфиналите за Купата на Футболната асоциация на Англия (ФА), припомня gol.bg.

"Освободихме ги за два дни. Не искаме да се виждат, а да стоят по домовете си със семействата си. Нека почиват, нищо фатално няма да се случи. Имаме по два дни да се подготвим за "Брайтън" (в четвъртък - б.пр.) и "Нотингам Форест" (в неделя). Мач по мач", заяви Гуардиола, цитиран от агенция Ройтерс.

Снимка: БГНЕС