"Локо" (Пд) и ЦСКА 1948 не се победиха в люта битка за вече оформения Топ 6

След днешното 1:1 пловдивчани са само на точка пред "Левски"

21.04.2024 | 17:20 Редактор: Вяра Димова

"Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 в двубой от последния 30-и кръг на редовния сезон във футболната Първа лига. И двете попадения в срещата паднаха през втората част, като само в рамките на 6 минути двата тима си размениха по един гол. Тодор Павлов откри за "черно-белите" в 53-ата минута, но Бирсент Карагарен изравни в 69-ата.

По този начин "черно-белите" завършват първата фаза от шампионата на четвърто място в класирането с 55 точки, с една повече от петия "Левски". 

Още във втората минута гостите пропуснаха добра възможност да открият резултата. Педриньо намери Бирсент Карагарен отдясно в наказателното поле и бившият играч на "Локомотив" шутира по диагонала, но топката премина покрай гредата. 

В 40-ата минута Карагарен получи шанс да обстрелва вратата на "Локомотив", но отново шутира неточно от границата на наказателното поле. Четири минути след това гостите не съумяха да се възползват и от грешка на Кристиан Томов при изчистването на топката, тъй като последвалият изстрел на Радослав Кирилов бе блокиран от Ефе Али. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Втората част стартира с хубав индивидуален пробив на Оливер Камдем отдясно, който обаче завърши с неточен удар на французина. Малко след това и Мартин Райнов стреля над напречната греда от дъгата на наказателното поле. 

В 50-ата минута за втори път в мача Бирсент Карагарен бе изведен сам срещу Кристиан Томов, но отново не успя да го преодолее и стражът на Локомотив парира с крак. Три минути след това "черно-белите" откриха резултата.

В 59-ата минута ЦСКА 1948 изравни. Карагарен за трети път се откъсна зад защитата на "смърфовете", като се възползва от грешно подаване на Ефе Али и този път не сбърка, останал очи в очи с Кристиан Томов за 1:1. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg