Невероятен Верстапен спечели Гран При на Китай: Подобни уикенди са изумителни

Следващият старт е в Маями в уикенда на 3-5 май

21.04.2024 | 12:42 Редактор: Искра Ангелова

Макс Верстапен с Ред Бул постигна категорична победа в днешното състезание за Голямата награда на Китай. Трикратният световен шампион записа първи успех в Шанхай в кариерата, като вече е печелил на 26 различни писти във Формула 1. Втори и трети на почетната стълбичка се качиха съответно Ландо Норис (Макларън), за когото това бе 15-и подиум във Ф1, и съотборникът на Верстапен Серхио Перес.

Топ 10 допълниха още пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, победител в Гран При на Австралия, Джордж Ръсел (Мерцедес), Фернандо Алонсо (Астън Мартин), който грабна допълнителна точка за най-бърза обиколка, Оскар Пиастри (Макларън), Люис Хамилтън (Мерцедес) и Нико Хюлкенберг (Хаас).

"Чувството беше неописуемо. През целия уикенд бяхме невероятно бързи. Просто беше удоволствие да карам тези дни. Справихме се с рестартите на състезанието и болидът буквално се движеше по релси - толкова ми беше комфортно да го карам, можех да правя каквото си поискам. Подобни уикенди са изумителни и това, което постигнахме, е фантастично", каза Верстапен, акцентирайки върху няколкото подновявания на състезанието, които в крайна сметка не попречиха на триумфа му.

Той е лидер в генералното класиране със 110 точки. Перес е на втора позиция с 85, а трети е Льоклер със 76. Следващият старт е в Маями в уикенда на 3-5 май. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС