"Крумовград" удари "Славия" с 2:0 и влезе в топ 6

Възпитаниците на Станислав Генчев ще чакат грешна стъпка на ЦСКА 1948

19.04.2024 | 22:36 Редактор: Деси Николова

"Крумовград" удари с 2:0 "Славия" на комплекс  "Никола Щерев – Старика" в пловдивския квартал "Коматево" в среща от последния 30-ти кръг на редовния сезон в Първа лига. Така дебютантът в елита зае шестото място в класирането, но възпитаниците на Станислав Генчев ще чакат грешна стъпка на ЦСКА 1948 при визитата на "Локомотив" (Пловдив), за да играят в шампионския поток още в първия си сезон в елита.

Отборът на "Крумовград" продължи да изумява, след като записа 12-ти пореден мач в Първа лига без загуба. Успехът за крумовградчани донесоха Серкан Юсеин и Патрик Луан. Първият откри резултата в 36-ата минута, а след това асистира на съотборника си за попадението му в 44-ата минута. Победителите завършиха двубоя и с намален състав, след като в 84-ата директен червен картон получи украинецът Вячеслав Велев.

Така "Крумовград" изскочи на 6-ото място с актив от 44 точки. Хората на Станислав Генчев ще се надяват ЦСКА 1948 да не вземе повече от точка при визитата си на "Локомотив" (Пловдив), за да участват в плейофите в Топ. Славия остана с 33 точки на 10-ата позиция. "Белите" ще стискат палци "Левски" да бие "Берое" утре, за да не играят в групата на изпадащите по време на плейофите.

Четете повече в gol.bg

Снимка: Lap.bg