Половин отбор титуляри на ЦСКА са с изтичащи и неподновени договори

Очакват се сериозни промени след края на сезона

18.04.2024 | 08:20 Редактор: Тодор Петров
Половин отбор титуляри на ЦСКА са с изтичащи и неподновени договори

Куп играчи на ЦСКА остават във висящо положение. Месец и половина преди края на сезона четирима основни състезатели продължават да нямат подписани нови договори и от 1 юни стават свободни агенти.

Това са вратарят Густаво Бусато, който обяви след дербито с "Левски", че не знае дали ще остане, Юрген Матей, който дълго време лекуваше контузия, националът на Люксембург Енес Махмутович, както и Иван Турицов. На него му е предложен нов контракт, както и на Махмутович, но условия по контрактите не са по-добри от настоящите, което предопределя и нагласата на състезателите.

С изтичащ договор е и Мено Кох. Нидерландецът няма да получи предложение за преподписване и престоят му в клуба със сигурност приключва след края на сезона, пише "Тема Спорт". Треньорската промяна и вероятните такива в управлението на клуба през лятото също ще са от значение за бъдещето на някои от състезателите.

Точно преди една година ЦСКА обяви, че преподписва с Амос Юга за още 3 лета. Клубът се опитва да се раздели с Лазар Туфегджич, който има контракт до лятото на 2025 г.

Снимка: БГНЕС