Керкез: Голяма победа за нас, ЦСКА е много силен отбор

"Беше нормално да сме нервни в началото", каза треньорът на "Ботев" (Пловдив)

17.04.2024 | 22:46 Редактор: Искра Ангелова
Керкез: Голяма победа за нас, ЦСКА е много силен отбор

"Голяма победа за нас. Целта ни беше да си тръгнем с добър резултат. В нашия дом, нашия стадион и с нашите фенове, ще бъдем много силни. Спечелихме, но това не променя много нещата. Ще трябва да играем добре и в реванша. Започнахме мача с респект. Беше нормално да сме нервни в началото, но ставахме все по-уверени. По време на почивката дадох повече кураж на футболистите, казах им, че ще имаме нашите шансове да вкараме гол", каза треньорът на "Ботев" (Пловдив) Душан Керкез след победата с 1:0 над ЦСКА в полуфинал за Купата на България.

"ЦСКА е много силен отбор и имаше своите положения. Те дадоха всичко от себе си. Поздравявам ги. Дадохме всичко за феновете, след като те ни подкрепиха в това време сега. Специални благодарности и за тях", допълни той.

"Преди зимната пауза имаше един период, в който играхме много силно. Имаше етап, в който трябваше да се нагодим. Беше необходимо време, за да свикнем с изискванията и промените. Контузията на Георги Николов също ни принуди да правим рокади. Колкото повече мачове без гол правим, толкова по-големи шансове имаме", подчерта Керкез, цитиран от gol.bg.

"Добре е да спечелим първия мач, но нищо не е приключило. Имаме важен мач в неделя. През май може да бъдем още по-добри. Ще опитат да ни атакуват в реванша. Тази радост от победата и смисълът ще се загубят, ако не се класираме за финала", завърши той.

Снимка: Lap.bg.