Напрежение и два червени картона: "Ботев" (Пд) излъга ЦСКА под дъжда в първи полуфинал за Купата

В герой за пловдивчани се превърна Уме Емануел

17.04.2024 | 21:06 Редактор: Искра Ангелова
Напрежение и два червени картона:

"Ботев" (Пловдив) шокира ЦСКА под дъжда на Националния стадион "Васил Левски", побеждавайки с 1:0 в първа среща от полуфиналите в турнира за Купата на България. Двата тима завършиха с по 10 души, а "канарчетата" вгорчиха повторния дебют на Стамен Белчев начело на "червените" с първия си точен удар в мача.

В герой за пловдивчани се превърна Уме Емануел, който реализира скъпоценното попадение веднага след почивката, възползвайки от гениално извеждане от Ивелин Попов. Именно Попето обаче се забърка в най-скандалната ситуация в мача. Той се спречка с Браян Кордоба от домакините и двамата получиха директни червени картони от рефера Драгомир Драганов.

Преди съдията да вземе решение да ги изгони, двата тима се хванаха за гушите в средата на терена, като на терена се наложи да влязат и хора от щабовете на  двата отбора, за да укротят нажежените до червено страсти.

Като цяло ЦСКА не впечатли с нищо при новия си треньор Стамен Белчев. Армейците се представиха доста ялово в атака без Каранга, който остана на пейката, и без наказания Матиас Фаетон.

Така хората на Душан Керкез доближиха с крачка по-близо до финала в турнира за Купата на България. Реваншът на стадион "Христо Ботев" в Пловдив е на 1 май.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: Lap.bg.