ПСЖ унищожи "Барселона" и се класира за полуфиналите на Шампионска лига

Червен картон на Араухо съсипа домакините

17.04.2024 | 07:17 Редактор: Деси Николова

ПСЖ се класира за полуфиналите в Шампионската лига, след като обърна зрелищно с 4:1 останалия с 10 души "Барселона" като гост в реванша от четвъртфиналите. Парижани ще са сред Топ 4 в най-престижния европейски клубен турнир след общ резултат 6:4.

За цялостния обрат в сблъсъка и конкретно в реванша на Олимпийския стадион в Барселона, ключова роля изигра изгонването на стълба в отбраната на "блаугранас" Роналд Араухо още в 29-ата минута. Преди това каталунците откриха резултата чрез Рафиня в 12-ата минута. Хората на Луис Енрике обаче се възползваха от численото си предимство и осъществиха обрат след попадения на Усман Дембеле в 40-ата минута и Витиня в 54-ата минута.

След това за пълния крах допринесе и Жоао Кансело, който направи нарушение за дузпа. Килиан Мбапе не сгреши от бялата точка в 61-ата минута и вкара за 1:3. В 89-ата отново той фиксира крайното 1:4 с втория си гол в мача и общо 6-ти негов срещу "Барса". 

Така френският гранд за първи път в историята си преодоля елиминациите в турнира, след като е загубил първата среща. Каталунците спечелиха с 3:2 на "Парк де Пренс" в Париж след серия от обрати, но в крайна сметка отпаднаха от надпреварата.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС