"Лудогорец" разпиля "Арда" с 2:0 и дръпна с 11 точки

Това е 12 поредна победа за първенство за тима на Георги Дерменджиев

15.04.2024 | 22:33 Редактор: Беатрис Младжова

"Лудогорец" се наложи над "Арда" с 2:0 в последния мач от 29-ия кръг на efbet Лигата. Головете за шампионите вкараха Квадво Дуа и капитанът Якуб Пьотровски през първото полувреме. Тимът на "Арда" завърши с човек по-малко на терена заради директен червен картон на резервата Христо Митев.

Така "Лудогорец" вече има 11 точки преднина пред подгласника си "Черно море" и 12 точки пред третия ЦСКА. Това беше 12 поредна победа за първенство за тима на Георги Дерменджиев.

Отборът на "Арда" започна по-добре мача. Още в третата минута Борислав Цонев стреля от далечна дистанция, като вратарят на "орлите" Серджио Падт не помръдна, но топката се отби в напречната греда.

В 28-ата минута Бърнард Текпетей направи първия сериозен пропуск за "Лудогорец". Две минути по-късно Рик Джонатан бе изведен отдясно и центрира остро, като Квадво Дуа с плонж с глава вкара за 1:0.

Минута преди края на редовното време Анатолий Господинов изби в корнер удар на Кайо Видал. 

В следващия кръг "Лудогорец" ще гостува на "Хебър" в Пазарджик, а "Арда" посреща ЦСКА (София) у дома, като гостите ще бъдат с новия си треньор Стамен Белчев, който е работил и в тима от Кърджали. 

Снимка: БГНЕС