Алонсо за триумфа на "Байер": Здравословно е Германия да има различен шампион от "Байерн"

За този сезон все още имаме големи цели, заяви  треньорът на шампионите

15.04.2024 | 07:56 Редактор: Тодор Петров
Алонсо за триумфа на

Треньорът на "Байер" (Леверкузен) Шаби Алонсо коментира триумфа на "аспирините" в Бундеслигата, с който спряха серията от 11 поредни шампионски титли на "Байерн" (Мюнхен).

"Щастлив съм заради всички. Може би е здравословно за Бундеслигата и германския футбол и други отбори да печелят. Трябва да се насладим. Това е страхотен момент. Сега е време да празнуваме, днес го заслужихме", коментира Алонсо след победата на "аспирините" с 5:0 у дома срещу "Вердер".

"Можем да се съсредоточим върху "Уест Хям" съвсем скоро, но не точно тази вечер. Следващата седмица е нещо друго. Играчите са от топ отбор, те са топ момчета. За този сезон все още имаме големи цели. Това е много добро място за мен. Усещането е наистина невероятно", продължи Алонсо.

"Футболистите бързо започнаха да работят добре заедно този сезон. Още в първите мачове се видя, че играем много силно. Искаше се възможно най-добро представяне, за да постигнем това. С чест мога да заявя, че Леверкузен най-после стана шампион. Отборът, клубът и феновете го заслужават. Наслаждаваме се на огромен успех. Първият път е специален за всички. Спокойно може да кажем, че сме част от този специален ден в Леверкузен. Чувствам се повече от невероятно", каза треньорът на шампионите, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС