"Берое" препъна "Локо" (Пд) по пътя му към евротурнирите

Двама отбора предложиха зрелищно 2:2 в Стара Загора

14.04.2024 | 22:00 Редактор: Деси Николова

"Берое" направи равенство 2:2 у дома срещу "Локомотив" (Пловдив) в един от най-интересните мачове от 29-ия кръг в Първа лига.

В самото начало Димитър Илиев подаде за Бабакар Дион, който от аутлинията продължи за Мичи Нтело, а вратарят Артур Мота беше напуснал голлинията си, но Нтело отправи неточен удар, след като беше блокиран.

В 13-ата минута Вия навлезе в наказателното поле и беше фаулиран от Хорхе Сегура. Главният съдия Васимир Ел Хатиб трябваше да преразгледа ситуацията, след като първоначално отсъди ъглов удар. Реферът посочи дузпа, след като се консултира с видео асистент арбитрите, а Себастиан Вия откри резултата с точно изпълнение от бялата точка. 

След малко повече от половин час игра "Локомотив" също получи право да изпълни дузпа. Мичи Нтело беше изведен в наказателното поле от Димитър Илиев, след което напредна и беше фаулиран от Артур Мота. Илиев се разписа за 1:1.

Второто полувреме започна силно за "Берое". В 47-ата минута Политино проби и подаде за Вини Трибуле, който лесно изпрати кълбото във вратата на "Локомотив".

Гостите бързо се върнаха в двубоя на стадион "Берое". Бабакар Дион центрира за Ангел Лясков, който с глава се разписа за 2:2 в 50-ата минута.

Четете повече в gol.bg

Снимка: Lap.bg