"Ботев" (Пловдив) тресна "Ботев" (Враца) и влезе в Топ 6

Успехът за "канарчетата" донесоха Дилан Мертенс и Антонио Переа

12.04.2024 | 20:02 Редактор: Искра Ангелова

"Ботев" (Пловдив) тресна само с 2:0 гостуващия "Ботев" (Враца) в първата среща от 29-ия кръг на Първа лига. Треньорът на "канарчетата" Душан Керкез съхрани силите на част от звездите си заради предстоящия първи полуфинал за Купата на България срещу ЦСКА идната сряда, но това не попречи на пловдивчани да спечелят и да влетят в Топ 6 в класирането.

Успехът за "Ботев" (Пд) на стадион "Христо Ботев" в Пловдив донесоха Дилан Мертенс и Антонио Переа. Първият откри резултата в 39-ата минута, а испанецът подпечата победата в 63-ата минута. Две попадения на домакините пък бяха отменени.

С добавените 3 точки "жълто-черните" събраха актив от 41 и влязоха в Топ 6, заемайки 6-ото място. "Ботев" (Враца) пък остава на предпоследната 15-а позиция със скромните 19 пункта. Така врачани загубиха за първи път след 3 срещи без поражение и продължават битката си за оцеляване в родния елит.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Цецо
преди 2 седмици
Имате ли и други думички подобни на прекрасната "тресна". Ако измислите още, ще ви дам няколко "пункта" повече. Чудни сте. Продължавайте все така. Сигнализирай за неуместен коментар