"Барса" подчини ПСЖ насред "Парк де Пренс"

Бразилецът Рафиня отбеляза първите си 2 гола в Шампионска лига

11.04.2024 | 08:08 Редактор: Вяра Димова

"Барселона" шокира ПСЖ насред "Парк де Пренс", побеждавайки с 3:2 в първа среща от ¼ финалите в Шампионска лига. Двата тима сътвориха истински спектакъл, изпълнен с куп обрати, в който в крайна сметка ликуваха каталунците, които са по-близо до полуфиналите преди реванша на "Камп Ноу" следващата седмица.

Ключова роля за успеха имаше бразилецът Рафиня, който заби първите си 2 гола в Шампионската лига, превръщайки се в героя на вечерта, заедно с датския защитник Андреас Кристенсен. Кариоката откри резултата в 37-ата минута.

Истинската голеада настана след почивката. В рамките на 3 минути парижани осъществиха пълен обрат след попадения на Усман Дембеле в 48-ата и Витиня в 51-ата.

"Барса" обаче се изправи и на свой ред осъществи нов магически обрат, за да направи огромната крачка към следващата фаза на турнира. Първо Рафиня изравни в 62-ата минута, а след това резервата Кристенсен донесе успеха в 77-ата минута.

Поражението насред Париж сложи край и на серията от 27 поредни мача без загуба за ПСЖ във всички турнири. "Барселона" пък записа двубой №12, в който не губи, след като през януари треньорът Шави Ернандес обяви, че ще напусне след края на сезона.

Като цяло двубоят предложи доста емоции. ПСЖ нямаше и късмет, след като на два пъти гредите спасиха гостите при удари на Брадли Баркола и Усман Дембеле след почивката. Парижани имаха превъзходство и по почти всички важни статистически показатели, включително и владеенето на топката, но това не се оказа достатъчно.

На фона на зрелищния мач обаче се загуби голямата звезда на домакините Килиан Мбапе. Френският топ стрелец се представи изключително невзрачно за класата и нивото си. Двамата треньори Луис Енрике и Шави Ернандес пък блеснаха с гениални решения. Те са свързани най-вече с извършените смени в течение на срещата. За домакините сполучлива се оказа влизането в игра на Брадли Баркола, а за гостите - появата на Педри и Кристенсен.

Снимка: БГНЕС