"Българска армия" се превръща в строителна площадка от 8 април

В рамките на 90 дни фирмата трябва да демонтира сгради и да разчисти стадиона

03.04.2024 | 08:43 Редактор: Тодор Петров

Официалното откриване на строителната площадка на "Българска армия" ще бъде в понеделник, 8 април, стана ясно от информационна табела, която бе поставена пред входа на съоръжението вчера. 

Според нея в рамките на 90 дни фирмата, избрана да демонтира и разчисти стадиона, трябва да разруши сгради, както и да извози генерираните строителни отпадъци. Планираният максимален брой работници на обекта пък е 35.

Фирмата "Ростер" влезе в имота в понеделник, като проведе среща с червеното ръководство и в момента планира точната последователност на стъпките по подготовката на терена за предстоящите строителни дейности. Огледите продължават с пълна сила, пише "Тема Спорт".

До дни достъпът до "Армията" ще бъде ограничен и там ще се настани тежка техника. Няколко от работниците вчера се качиха на пилоните за осветлението, за да се запознаят в детайли с техните характеристики. 

Фирмата разполага с подемна платформа, която може да се конфигурира за височинна работа до 120 метра, и именно чрез нея скоро ще бъде премахнато електрическото осветление, поставено през далечната вече 1982 г.

Снимка: Lap.bg