Стоичков: Илиан ще направи всичко възможно за младите футболисти

Той призова да не се избързва с критиките към националния отбор

29.03.2024 | 22:00 Редактор: Деси Николова

Христо Стоичков е оптимист за бъдещето на националния отбор и се надява скоро да се класираме за голям форум. Камата отказа да коментира последните промени в Българския футболен съюз, като сподели, че от 2010 година не дава мнение за управлението на българския футбол, но подкрепи националния селекционер Илиан Илиев.

"Винаги съм вярвал в това, че Илиан ще направи всичко възможно да даде този шанс на младите футболисти. Естествено, че и младото поколение, което заедно със Сашо Димитров върви по един правилен път по една посока, да даде тези футболисти, които да бъдат полезни за отбора. Не чакайте само от треньорите. Аз съм радостен, че Илиан успя още от първите дни да въведе някакъв стимул на самите футболисти, да им даде този път, самите футболисти да покажат, че имат качества. Трудно е да се сравняваме с другите федерации и другите големи отбори, както беше навремето", заяви легендата на българския футбол.

Стоичков е в България, за да подкрепи братя Пулеви на предстоящия мач.

"Затова си дойдох, за да бъда заедно с тях, защото днес е последният ден, когато ще бъдат съсредоточени, когато ще бъдат концентрирани. Дошъл съм от много далеч да подкрепя, защото една крачка го дели Кубрат от завръщането на този голям подиум, който ще бъде за световния пояс", каза Стоичков.

Христо Стоичков призова да не се избързва с критиките към националния отбор, защото младите футболисти се нуждаят от самочувствие.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС