Заваляха нови сравнения на Григор Димитров с Федерер след фурора в Маями

Първата ни ракета не остави никакви шансове на световния номер 2 Карлос Алкарас

29.03.2024 | 14:45 Редактор: Тодор Петров
Заваляха нови сравнения на Григор Димитров с Федерер след фурора в Маями

Сравненията на Григор Димитров с легендарния тенисист Роджър Федерер отново излязоха на преден план след впечатляващата победа на българина срещу световния номер 2 Карлос Алкарас на турнира от сериите Мастърс в Маями.

Най-добрият български тенисист изигра един от най-силните си мачове и надигра водача в схемата Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 за час и 34 минути, с което се класира за полуфиналите на турнира в Маями за първи път в своята кариера.

Реакциите на любителите на тениса от цял свят не закъсняха и в социалните мрежи заваляха суперлативи за играта на българина.

"Какво движение, какъв бекхенд! Федерер наистина се беше вселил в Григор в някои моменти. Невероятно ниво, което никой не е очаквал! Силно се надявам Димитров да продължи в същия дух и да спечели всичко", написа един от феновете.

"Григор, моля те, продължавай да играеш като Федерер в най-добрите му години и в мача със Зверев", написа друг потребител.

"Имах чувството, че Федерер играе. Мисля, че много ни липсва на всички", каза друг фен.

"Дими беше под пара, Федерер на върха на кариерата си беше пред нас в този мач", коментира друг потребител, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС