Александър Зверев се класира на полуфиналите в Маями, чака Димитров или Алкарас

Поставеният под номер четири представител на Германия победи Фабиан Марожан

28.03.2024 | 22:15 Редактор: Вяра Димова
Александър Зверев се класира на полуфиналите в Маями, чака Димитров или Алкарас

Александър Зверев се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Маями с награден фонд 8,9 милиона долара. Поставеният под номер четири представител на Германия победи трудно с 6:3, 7:5 Фабиан Марожан.

В първата част фаворитът в мача постигна два пробива и поведе в резултата след двойна грешка на унгареца, заемащ 57-мо място в световната ранглиста. Във втория сет Марожан демонстрира силен начален удар, но се пропука в най-важните моменти. 24-годишният унгарски тенисист затрудни максимално Зверев, но допусна колебания, когато изоставаше с 5:6. Германецът приключи двубоя още при първата си възможност след един час и 39 минути.

На полуфиналите шесткратният шампион от турнирите "Мастърс" Зверев ще се изправи срещу победителя от двубоя между Карлос Алкарас и Григор Димитров, който ще се изиграе през нощта българско време, пише gol.bg.

По пътя си към четвъртфиналите на турнира Фабиан Марожан отстрани Алекс де Минор и Холгер Руне, които са в топ 10 на класацията на АТП.

Снимка: БГНЕС