Халеп се завърна със загуба, Уилямс също е аут от Маями, Вожняцки започна с победа

Паула Бадоса изхвърли румънката, която бе извън корта заради наказание за употреба на допинг

20.03.2024 | 07:28 Редактор: Тодор Петров

Бившата номер 1 в женския тенис Симона Халеп изигра първия си официален мач от 19 месеца, в които беше извън корта заради наказание за употреба на допинг. Румънката получи "уайлд кард" за турнира в Маями, но отпадна още в първия кръг след загуба с 6:1, 4:6, 3:6 от Паула Бадоса. Във втория кръг Бадоса ще се изправи срещу Арина Сабаленка, която реши да участва в Маями, въпреки смъртта на приятеля ѝ Константин Колцов.

Каролине Вожняцки започна с победа на силния турнир в Маями. Датчанката, която е финалистка в надпреварата от 2017 година, надделя над французойката Клара Бурел с 6:1, 6:4 за 78 минути. След тригодишно отсъствие от тенис, през което време роди децата си Оливия и Джеймс, Вожняцки се завърна в игра миналото лято. Шампионката от Откритото първенство на Австралия за 2018 година вече се изкачи в ранглистата до сегашното си място под номер 129.

Рускинята Диана Шнайдер сложи край на рекордното 22-ро участие на Винъс Уилямс в Маями, побеждавайки трикратната шампионка с 6:3, 6:3 за 79 минути. 43-годишната Уилямс е най-възрастната тенисистка в основната схема на УТА за 2024 г., докато 19-годишната Шнайдер е една от шестте тийнейджърки, които се състезават тази година.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС