Огромна трагедия за Арина Сабаленка, загуби любовта на живота си

Новината за смъртта на Константин Колцов разтърси спортния свят

19.03.2024 | 12:55 Редактор: Искра Ангелова
Огромна трагедия за Арина Сабаленка, загуби любовта на живота си

Бившият хокеист, участник в две издания на Олимпийските игри, Константин Колцов почина на 42 г. По време на своята кариера Колцов участва в два турнира от Олимпийските игри през 2002 и 2010 г. и изигра общо 123 мача за националния отбор с 34 гола и 21 асистенции. Той игра за отборите в КХЛ "Динамо" (Минск), АК Барс, "Северстал", "Спартак" (Москва), а от 2002 до 2006 г. беше част от Питсбърг Пингуинс в НХЛ.

Новината за смъртта му разтърси спортния свят, а само няколко часа след публикуването на информацията беше обявена и причината. Твърди се, че той е отишъл при приятелката си в Маями, втората тенисистка в света Арина Сабаленка, а според беларуския вестник Telegraph там е починал от белодробна тромбоемболия.

Това е състояние, при което кръвен съсирек се отделя от първоначалното си място и преминава през кръвния поток, причинявайки увреждане на органи, в този случай - в белите дробове, пояснява "Труд".

Към момента на смъртта си Колцов беше помощник-треньор на Салавет Юлаев и трябваше да стане наставник на "Динамо" (Минск) през следващия сезон.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
ковид и кръвен съсерек Сигнализирай за неуместен коментар