"Реал" (Мадрид) вкара 4 гола на "Осасуна" и се откъсна на върха в Ла Лига

Винисиус отбеляза две попадения за победата на лидера в класирането

16.03.2024 | 19:27 Редактор: Тодор Петров

"Реал" (Мадрид) крачи към титлата в Испания, след като удари "Осасуна" с 4:2 като гост в среща от 29-ия кръг в испанската Ла Лига.

Изключително груба грешка в отбраната на домакините позволи на Винисиус да напредне, да излезе сам срещу вратаря и да вкара безпроблемно в долния ляв ъгъл още след 180 секунди игра. Реакцията на "Осасуна" не закъсня и в седмата минута Анте Будимир изравни след изпълнение на корнер, като тук грешката беше на Даниел Карвахал.

Но опитният бранител на столичани изкупи греха си и върна аванса на своите в 18–ата минута, завършвайки много технично след хубаво подаване почти от аутлинията на Феде Валверде. Тъкмо беше изминал час игра, когато Лунин изрита топката напред, Валверде игра с глава и Брахим Диас излезе сам срещу вратаря, за да завърши хладнокръвно.

Фаза "окончателно пречупване" настъпи почти моментално с втория гол на Винисиус в мача. Кариоката изскочи зад защитата и нахлу по лявото крило, за да копне топката елегантно покрай вратаря, пише gol.bg.

Към края нов гол на мадридчани беше отменен заради засада, а в добавеното време на срещата "Осасуна" върна едно попадение чрез Икер Муньос. Така "Реал" събра 72 точки на върха и дръпна с цели десет на втория "Жирона", който има мач по-малко.

Снимка: БГНЕС