Руски министър за Олимпиадата: Трябва да покажем, че сме велика спортна нация

Спорд Олег Матицин не трябва да се стига до бойкот от страна на Москва

13.03.2024 | 16:23 Редактор: Искра Ангелова
Руски министър за Олимпиадата: Трябва да покажем, че сме велика спортна нация

Не трябва да обръщаме гръб, да се затваряме или да бойкотираме олимпийското движение. Това обяви спортният министър на Русия Олег Матицин във връзка с призивите всички руски спортисти да бойкотират Олимпиадата в Париж това лято заради наложените ограничения от Международния олимпийски комитет.

МОК реши да допусне в Париж само индивидуални състезатели от Русия и Беларус, които да участват под неутрален флаг, като допълнително условие е те да не са изразявали позиция в подкрепа на военните действия на Русия в Украйна. Москва ограниченията за дискриминационни, но според Матицин не трябва да се стига до бойкот, информира gol.bg.

"Няма как да дадем общи препоръки за всички наши спортисти, тъй като различните международни спортни федерации имат различни ограничения. Някои изцяло забраняват участие, други дават право на такова под неутрален флаг. За нашите спортисти и нашето общество е много важно диалогът да бъде отворен и дадем шанс на нашите спортисти да се борят, за да покажат, че ние сме велика спортна нация", коментира Матицин.

Снимка: БГНЕС