Инвестицията на Ратклиф в "Ман Юнайтед" струва много скъпо на клуба

Последните резултати показаха текущи брутни дългове от близо $1 млрд.

13.03.2024 | 09:00 Редактор: Вяра Димова
Инвестицията на Ратклиф в

Инвестицията на Джим Ратклиф в "Манчестър Юнайтед" вече е струвала на клуба 43,78 млн. долара такси, според публикувани финансови данни. Последните тримесечни резултати на "червените дяволи" също показаха текущи брутни дългове от близо 1 млрд. долара.

Британският милиардер купи дял от 27,7 процента в клуба от Висшата лига - повече от година, след като американските собственици семейство Глейзър приканиха за оферти от потенциални купувачи.

Резултатите на "Юнайтед" посочват 9,6 млн. паунда (12,28 милиона долара) за "разходи, направени във връзка със стратегическия преглед на Групата и договорената продажба" на Ратклиф. Допълнителните такси ще бъдат включени в бъдещите финансови резултати. От тима казаха, че това е в допълнение към таксата от 31,5 млн. долара на американската инвестиционна банка "Raine Group", която изповядваше сделката.

Ратклиф плати 1,3 млрд. долара за миноритарния си дял и направи допълнителна инвестиция от 200 милиона долара. От клуба обявиха, че Ратклиф възнамерява да инвестира още 100 млн. долара до края на годината.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС