"Ливърпул" разби "Спарта" в Прага и гледа към 1/4-финалите на Лига Европа

Гостите от Англия победиха с убедителното 5:1

07.03.2024 | 21:53 Редактор: Деси Николова

Английският гранд Ливърпул" разби с 5:1 "Спарта" (Прага) като гост в среща от осминафиналите на втория по сила европейски клубен футболен турнир - Лига Европа.

Резултатът на стадион "epet ARENA" в чешката столица откри световният шампион със състава на Аржентина Алексис МакАлистър. Той беше точен от дузпа в 6-ата минута.

Уругвайският национал Дарвин Нунес покачи на 2:0 в 25-ата минута след асистенция на Харви Елиът. Отново Нунес беше точен за класическото 3:0. Това се случи в 3-ата минута на добавеното време.

Северноирландецът Конър Брадли намали на 1:3, вкарвайки си автогол в 46-ата минута.

Лиус Диас направи резултатът 4:1 за "мърсисайдци" в 53-ата след втора асистенция за срещата на Елиът. Крайното 5:1 оформи унгарецът Доминик Собослай в 4-ата минута на добавеното време на срещата.

Малко преди това попадение на Мохамед Салах беше отменено поради засада от ВАР. Реваншът е на 14-и март на митичния "Анфийлд".

Това беше шести пореден успех за тима на Юрген Клоп във всички турнири, включително и този след продължения във финала за ФА Къп срещу "Челси".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Браво на Ливърпул, много добър мач направиха! Направих голяма печалба от този мач, защото се доверих на прогнозите на този сайт, който е много успешен и имат отлична познаваемост: http://prognozi.free.bg Сигнализирай за неуместен коментар