Белингам след наказанието: Съдиите в Ла Лига са ме нарочили за назидание

Звездата на "Реал" (Мадрид) ще пропусне два мача

07.03.2024 | 12:25 Редактор: Искра Ангелова
Белингам след наказанието: Съдиите в Ла Лига са ме нарочили за назидание

Звездата на "Реал" (Мадрид) Джуд Белингам каза, че наказанието му за два мача за спор със съдията е "нелепо". Испанската футболна федерация наложи санкция за две срещи на 20-годишния играч за грубо отношение към рефера Хесус Хил Мансано, след като получи червен картон при равенството 2:2 на "Реал" с "Валенсия" в събота.

В доклада на рефера се казва, че Белингам е показал "агресивно отношение", когато е оспорил решението на Мансано да даде последния съдийски сигнал, когато английският национал вкара с глава центриране на Брахим Диас  и това щеше да бъде победният гол в добавеното време.

"Не смятах, че съм казал нещо много обидно към него", каза Белингам пред Movistar след равенството 1:1 на неговия отбор с "РБ Лайпциг" в реванша от осминафиналите на Шампионската лига в сряда.

"Правех същото като останалите мои съотборници. Чувствам, че понякога, защото съм нов в Ла Лига, са ме нарочили за назидание на останалите... Трябва да бъда отговорен за моите действия и да не давам повод да ме изгони. Не съм доволен от това. Но мисля, че ако Ла Лига и клубът обжалват, може да има по-добро решение, защото мисля, че два мача са малко смехотворни. Ако трябва да пропусна тези мачове, поемам отговорност и ще подкрепят отбора от трибуните", допълни Белингам, цитиран от БТА.

Той ще пропусне неделния домакински мач срещу "Селта" (Виго) и гостуването на "Осасуна" на 16 март в Ла Лига.

Снимка: БГНЕС