Скандална дузпа отдалечи "Интер" на 15 точки от втория в Серия А

"Нерадзурите" надвиха с 2:1 "Дженоа" у дома

05.03.2024 | 07:02 Редактор: Тодор Петров

"Интер" вече има 15 точки преднина пред втория в класирането "Ювентус", след като взе 12-а поредна победа за 2024 г. "Нерадзурите" надвиха с 2:1 "Дженоа" у дома в последен мач от 27-ия кръг на Серия А. 

Победата обаче дойде след много спорно отсъдена дузпа в полза на домакините. Реферът Айролди бе повикан от ВАР и гледа над 2 минути положението с падането на Николо Барела, преди да посочи бялата точка.

Още през първото полувреме "нерадзурите" поведоха с 2:0. Кристиян Аслани откри резултата в 29-ата минута. Той получи топката от Лаутаро Мартинес и я заби във вратата. 

Големият спор в мача дойде 10 минути преди паузата. Тогава Барела нахлу отляво в наказателното поле, стреля неточно, но в процеса на удара настъпи защитник и падна на земята търкаляйки се неистово. След 2 минути разглеждане с ВАР рефера Айролди отсъди дузпа. Нещо, с което италианските анализатори не бяха съгласни.

Това е 16-ата дузпа, която "Интер" получава във всички турнири през сезона. От общо 37 изиграни мача. Алексис Санчес изпълни и реализира 37-ия си гол в кариерата в Серия А и първи за този сезон.

След почивката "Дженоа" върна едно попадение. Централният защитник Васкес се разписа с прекрасен удар от разстояние за 2:1. "Дженоа" дори помисли, че е изравнил, когато Витиня получи топката на границата на наказателното и я прати в ъгъла. Оказа се обаче, че при паса с глава на Ретеги е имало засада.

Самият Ретеги след това изпусна добро положение да изравни за 2:2. 

Снимка: БГНЕС