"Лудогорец" преодоля с лекота ЦСКА 1948, за да се класира на 1/2-финал за Купата

Тодор Неделев вкара 2 гола за победата с 3:1 в Разград

29.02.2024 | 19:29 Редактор: Тодор Петров

"Лудогорец" стана последният полуфиналист в турнира Sesame Купа на България, след като победи с 3:1 ЦСКА 1948. Тодор Неделев бе с решаващата роля за успеха, отбелязвайки по един гол в двете полувремена, а в края се разписа и Рик Джонатан. Попадението за гостите бе дело а Педриньо.

В 17-ата минута "Лудогорец" поведе в резултата. Неделев изпълни отлично пряк свободен удар и за Генадий Ганев остана само да изгледа безпомощно как топката влиза във вратата му.

Едва 22 секунди след началото на втората част "Лудогорец" удвои аванса си. Защитата на гостите не успя да изчисти топката, която стигна до Рик Джонатан, а той върна към Тодор Неделев. Българският национал шутира по земя, Виячки протегна крак към топката, но я отклони леко, за да направи Ганев безпомощен за втори път в двубоя. 

В 57-ата минута Реян Даскалов успя да отнеме от Сон и да подаде към Педриньо, а бразилецът вкара хубав гол със силен изстрел от дистанция. След това Карагерен полва диагонален удар, но Слуга спаси.

В 81-ата минута "Лудогорец" реши двубоя в своя полза. Пьотровски изведе по начин Рик Джонатан, който финтира Ганев и без проблем вкара в опразнената врата.

Останалите полуфиналисти са ЦСКА, "Ботев" (Пд) и "Хебър".

Снимка: Lap.bg