Погба: Шокиран съм, никога не съм вземал забранени добавки

"Всичко, което съм изградил през годините, ми е отнето", сподели футболистът

29.02.2024 | 17:10 Редактор: Вяра Димова
Погба: Шокиран съм, никога не съм вземал забранени добавки

Халфът на "Ювентус" Пол Погба публикува официално изявление, след като стана ясно, че е наказан със спиране на състезателните си права за срок от 4 години.

"Днес научих решението на Антидопинговия трибунал и вярвам, че то е грешно. Тъжен и шокиран съм, че всичко, което съм изградил през годините на професионалната ми кариера, ми е отнето. Когато съм свободен от законови ограничения цялата история ще стане ясна, но аз никога, осъзнато или умишлено, не съм взимал добавки, които да нарушават антидопинговите правила", твърди той.

"Като професионален атлет никога няма да търся подобряване в представянето си чрез забранени вещества и никога не съм мамил други атлети или фенове на отборите, за които съм играл. Ще обжалвам днешното решение пред Спортния арбитражен съд", споделя Погба в социалните мрежи.

Междувременно стана ясно, че "Ювентус" има правото да прекрати едностранно договора на халфа, предаде "Фокус". Според споразумение между професионалните клубове в Италия и асоциацията на професионалните футболисти, "бианконерите" имат правото да прекратят едностранно договора на футболиста без да търпи каквито и да е последици от това.

Снимка: БГНЕС