Бойците от SENSHI 20 са готови за големите сблъсъци

Всички бойни звезди преминаха успешно официалния кантар на събитието, който се проведе днес

23.02.2024 | 16:15 Редактор: Деси Николова
Бойците от SENSHI 20 са готови за големите сблъсъци

Остават по-малко от 24 часа до дългоочакваното 20-о юбилейно издание на бойната галавечер SENSHI 20, а днес емоциите и вълненията определено стигнаха своя връх, когато бе сложено началото на официалния кантар на събитието. При приповдигнато настроение, с много официални гости и бойни легенди от страната и света, за пръв път бойците на SENSHI се изправиха един срещу друг, но не на ринга, а пред първото си предизвикателство – кантара. Той се проведе от 11:30 часа в хотел "Астор Гардън" в к.к. "Св. Св. Константин и Елена". 

Всички професионални бойци от общо 15 държави успяха да влязат в категориите си и на 24 февруари от 18:00 часа в Двореца на културата и спорта във Варна ще покажат най-доброто, на което са способни в 13 двубоя на ринга в различните правила на веригата – KWU FULL CONTACТ, KWU SENSHI и KWU OPEN. 

Билетите за юбилейното издание на галавечерта са в продажба в мрежата на Eventim.bg.

Непосредствено след кантара на SENSHI в залата се проведе и официалната пресконференция на събитието. Нейн водещ беше K-1 шампионът и майстор на бойните спортове Николас Петас, а пред медиите и феновете своите очаквания за предстоящия боен спектакъл споделиха претендентите от България Огнян Мирчев и Живко Стоименов, както и техните опоненти Уруш Нешкович, който ще излезе срещу Мирчев, и Драме Шериф от Бенин, който ще се изправи срещу Стоименов. 

В пресконференцията се включиха и Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина и неговият съперник Флорин Иваноайе от Румъния, които ще видим във финалния двубой на SENSHI 20. 

Сред специалните гости на официалния кантар на SENSHI бяха световни величия в областта на бойните спортове, сред които шихан Акира Масуда, едни от доайените в киокушин и К-1: шихан Франциско Фильо, шихан Глаубе Фейтоса, шихан Семи Шилт и Ернесто Хуст. Грандиозните K-1 Max шампиони Алберт Краус и Анди Зауер, уважаваните бойни легенди сенсей Юске Фуджи, сенсей Тариел Николейшвили и Ян Сокуп, сенсей Захари Дамянов и сенсей Петър Мартинов, които също присъстваха на официалното претегляне, поздравиха бойците преди сблъсъка. Други специални гости на събитието бяха президентът на ISKA Europe - Пол Хенеси, както и Грант Уотърман - международен коментатор, бивш рефер на UFC MMA и K-1.

А ето и официалните резултати от кантара на SENSHI 20:

Двубой #1
Кат. -70 kg KWU FULL CONTACT 
Огнян Мирчев, България (66 кг)Уруш Нешкович, Сърбия (65,9 кг)

Двубой #2 
Кат. -70 kg KWU FULL CONTACT
Константин Стойков, България (69,5 кг) Карлос Гарсия, Испания (66,8 кг)

Двубой #3 
Кат. -70 kg KWU SENSHI 
Нийл Макрийви, Ирландия (67,9 кг) Марк Дас Рей, Испания (68 кг)

Двубой #4
Кат. -75 kg KWU FULL CONTACT 
Атанас Божилов, България (73,8 кг) Джеймс Ламерие, Франция (73,2 кг)

Двубой #5
Кат. -70 kg KWU FULL CONTACT 
Грегоар Готарди, Франция (67 кг) Мануел Перейра, Испания (67 кг)

Двубой #6 
Кат. -70 kg KWU FULL CONTACT
Драгомир Петров, България (69,4 кг) Мариан Лапушнеану, Румъния (70 кг)

Двубой #7 
Кат. -80 kg KWU FULL CONTACT
Никола Тодорович, Сърбия (77,9 кг)Едон Агуши, Косово (77,8 кг)

Двубой #8 
Кат. -85 kg KWU OPEN 
Живко Стоименов, България (83 кг)Драме Шериф, Бенин (82,4 кг)

Двубой #9
Кат. -85 kg KWU FULL CONTACT
Никола Стосич, Сърбия (85 кг) Лоик Нджея, Камерун (85 кг)

Двубой #10 
Кат. -95 kg KWU FULL CONTACT 
Оли Ив Ролан, Кот д'Ивоар (94,3 кг)Якуб Клауда, Чехия (94,4 кг)

Двубой #11
Кат. -95 kg KWU FULL CONTACT 
Милош Цветичинин, Сърбия (94,9 кг)Енрико Пелегрино, Италия (95 кг)

Двубой #12 
Кат. 95+ kg KWU FULL CONTACT 
Асдрен Гаши, Белгия (123,3 кг)Кадир Йълдъръм, Турция (112,7 кг)

Двубой #13 
Кат. 95+ kg KWU FULL CONTACT 
Ахмед Крънич, Босна и Херцеговина (124,8 кг) Флорин Иваноайе, Румъния (110,2 кг)

Следете профилите на SENSHI в социалните медии във Facebook и Instagram за повече информация относно предстоящото събитие и бойците, които ще се изправят един срещу друг на ринга.

Двубоите на ринга на SENSHI 20 може да гледате на живо и безплатно в България в ефира на Bulgaria ON AIR, Max Sport 1, и в "Код спорт", в Сърбия – по Arena Sport, в Румъния – по Sport Extra, както и по цял свят онлайн на Triller TV, Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com, and KyokushinKarate.News.

20-о издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър", М Кар Груп – BMW дилър и "Св. Св. Константин и Елена Холдинг".

Медийни партньори на SENSHI 20 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове TrillerTV, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.