Каранга сам поискал да се върне в ЦСКА: Ще късам мрежи, няма да лежа на стари лаври

Любимецът на "червената" публика все още се адаптира към новия стил на игра на тима

23.02.2024 | 12:41 Редактор: Искра Ангелова

Любимецът на "червената" публика Фернандо Каранга даде интервю пред клубната телевизия. В него той разкри откъде идва прякорът му Каранга, за трудната раздяла с ЦСКА, за престоя си в Китай, както и как се е стигнало до повторното му завръщане при "червените".

Нападателят сподели още, че има недовършена работа с "армейците", говори за амбициите и целите, които си е поставил, и разкри в какво физическо състояние се намира.

След трансфера си в Китай, където изкарва шест години, Фернандо сподели, че е имал възможността да играе с именити футболисти и е натрупал опит и самочувствие, като неговото желание е да предаде този опит на по-младите играчи в отбора.

Попитан за това как се е стигнало до повторното му завръщане в ЦСКА, Каранга отговори: "Аз потърсих ЦСКА за преговори. Обадих се на Дани Ганчев. Той ми е близък, а Гриша Ганчев е за мен като баща. Аз ги потърсих и им казах, че имам желание да се върна в ЦСКА. Те ми дадоха този шанс и затова съм тук днес".

Деветката на "червените" разкри, че не се е върнал в отбора, за да премине, а за да остави следа в историята на клуба - а именно да спечели шампионската титла с ЦСКА.

Независимо, че през първия си престой на "Армията" "избухна" с 31 гола в 41 мача и спечели обичта на феновете, бразилецът е гладен за още. Той отбеляза, че човек не трябва да "лежи" на стари лаври, а именно обратното - да се подобрява всеки ден и да дава 100% от себе си.

След множество спекулации за физическото му състояние, Каранга поясни, че се чувства прекрасно и е напълно готов за предстоящите мачове от сезона. Също така той добави, че все още се адаптира към новия стил на игра на тима, но се надява още в предстоящия мач с "Черно море" да се разпише. А това би било много специално за него.

Накрая той сподели, че при първия си престой, адаптацията му е била трудна, главно заради по-студеното време. Но сега климатът не е проблем за него и се чувства в България като у дома си.

Снимка: Lap.bg