"Сервет" излъга "Лудогорец" в Разград и го изхвърли от евротурнирите

Швейцарците победиха с 1:0 на реванша в турнира Лига на конференциите

22.02.2024 | 22:01 Редактор: Толя Стоянова

"Сервет" тресна с 1:0 "Лудогорец" в Разград в среща от Лига на конференциите. Единственото попадение в мача заби Тимоти Коня (6-ата минута) след брутална грешка на Клод Гонсалвеш. Така разградчани са аут от Европа, след като първата среща в Швейцария завърши с равенство 0:0. "Сервет" успя да си вземе победата и ще играе на осминафиналите в Лига на конференциите.

Двубоят започна по кошмарен начин за българския шампион, който допусна гол още в 6-ата минута. Тимоти Коня пресече пас назад на Клод Гонсалвеш и се отскубна сам срещу вратаря, за да открие резултата. В 12-ата минута домакините можеха да върнат гола. След пробив на Текпетей топката стигна до защитника Сон, който обаче ритна неточно в аут. Кайо Видал също получи центриране от дясно от Текпетей само три минути след това, но ударът му беше блокиран.

Пет минути след началото на второто полувреме "Лудогорец" можеше да изравни, но Квадво Дуа пропиля страхотен шанс при центриране от ъглов удар. В 70-ата минута Кайо Видал пропусна страхотно положение. Той беше изведен по диагонала с пас от дълбочина сам срещу вратаря. Крилото на разградчани тръгна на скорост, но ударът му беше слаб и в периметъра на вратаря Фрик, който спаси.

Последва нов пробив до аутлинията на Бърнард Текпетей и центриране към точката за изпълнение на дузпа. Ганайското крило се справи отлично, но нямаше негов съотборник на точното място в точното време. Съвсем накрая и малко преди да бъде заменен Антунес от гостите, можеше да направи победата им по-убедителна, но ударът му от дясно по диагонала беше спасен от вратаря Падт. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg


2
1 rate up comment rate down comment 0
Реджеп
преди 2 месеца
Публиката на Лудогорец е като на театър а не на футболен мач. Отбора е най добър в България, но трябва да правят отбор конкурентен в Европа. За целта не трябва да продават качествените си футболисти а да купуват нови. Само посредствените футболисти трябва да продават или да ги дават под наем. Така отбора ще се обиграе и ще му се вдигне цената. Тогава на огромни цени може да продават футболисти. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ненчо Славчев
преди 2 месеца
Лудогорец игра слабо и със страх, като допускаха много грешки. Сервет пресираха по целия терен и много бързо атакуваха. Така Лудогорец грешеше постоянно. Сигнализирай за неуместен коментар