Карлос Алкарас проговори за контузията и обяви кога ще се завърне на корта

Испанецът ще има нужда от няколко дни почивка

22.02.2024 | 13:25 Редактор: Искра Ангелова
Карлос Алкарас проговори за контузията и обяви кога ще се завърне на корта

Заемащият втора позиция в световната ранглиста по тенис при мъжете Карлос Алкарас заяви, че ще има нужда от няколко дни почивка, но съобщи позитивни новини за контузията, която претърпя по време на турнира в Рио де Жанейро (Бразилия) във вторник.

"Току-що преминах преглед на ядрено-магнитен резонанс за глезена ми след травмата и имам изкълчване II степен, което ще ме остави извън корта за няколко дни. Ще се видим на Лас Вегас и Индиън Уелс", разкри 20-годишният испанец в социалната мрежа X.

Алкарас беше принуден да се оттегли от надпреварата след два гейма от мача си срещу Тиаго Монтейро след като изкълчи десния си глезен и трябваше да бъде превързан. Поставеният под номер 1 в схемата испански тенисист спечели титлата в Рио де Жанейро през 2022 и бе финалист през миналата година, когато загуби от британеца Камерън Нори, припомня gol.bg.

Карлос Алкарас пристигна в Бразилия след като загуби от чилиеца Николас Хари на полуфиналите на турнира в аржентинската столица Буенос Айрес.

Двукратният шампион от турнирите от Големия шлем се надява да бъде напълно здрав, за да защитава титлата си от Индиън Уелс през следващия месец.

Снимка: БГНЕС