"Ливърпул" с обрат на "Анфийлд" и запази върха във Висшата лига

"Мърсисайдци" попиляха "Лутън" с 4:1

22.02.2024 | 00:13 Редактор: Искра Ангелова

"Ливърпул" сътвори поредна луда вечер за феновете си на "Анфийлд". Хората на Юрген направиха нов шеметен обрат, сразявайки гостите от "Лутън" с 4:1 в изтеглена среща от 26-ия кръг на Висшата лига на Англия.

"Мърсисайдци" изостанаха в резултата още в 12-ата минута след гол на Огбене. Домакините обаче се развихриха и в рамките на 15 минути през второто полувреме нокаутираха шапкарите, за да се бетонират на върха в класирането, въпреки че играха с доста осакатен състав.

Първо Върджил ван Дайк изравни в 56-ата минута. Само 120 секунди по-късно Коди Гакпо донесе пълния обрат. Успехът на "Ливърпул" подпечата Луис Диас в 71-ата минута, а Харви Елитът фиксира крайното 4:1 в 90-ата минута.

Хората на Юрген Клоп отправиха цели 29 удара по посока на вратата на съперника, от които 13 точни. Те изпълниха и 13 корнера.

С добавените 3 точки "мърсисайдци" са на първото място в таблицата с актив от 60 точки, с 4 пред Манчестър Сити, който е и с мач по-малко. Лутън е 18-ти, в зоната на изпадащите с 20 пункта.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС