"Лудогорец" и ЦСКА 1948 се разбраха за Ивайло Чочев

Интересът на "орлите" към халфа е от доста отдавна

14.02.2024 | 17:32 Редактор: Искра Ангелова

Капитанът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев е пред трансфер в "Лудогорец". Най-накрая двете страни са постигнали договорка за преминаването на национала в Разград след дълъг период на "ухажване".

Интересът на "орлите" към халфа е от доста отдавна, но до момента така и нямаше разбирателство. Чочев първоначално ще е под наем при шампионите с опция за откупуване, пише "Тема Спорт". За преотстъпването "Лудогорец" ще заплати определена сума на ЦСКА 1948. Разградчани са форсирали нещата в последните няколко дни.

Интересното е, че за играча столичани са получили сходна оферта от Китай, като е имало сериозен интерес и от клуб от ОАЕ. Футболистът обаче нямал желание да напуска България и от ЦСКА 1948 са се съобразили с това. Тази зима дори се заговори за завръщане на Чочев в ЦСКА.

Сделката се очаква да бъде финализирана до няколко дни. Наскоро "Лудогорец" е излязъл с оферта за Чочев около 250 хиляди евро, която е била отхвърлена. Мизата сега е била завишена, довериха близки на футболиста.

Изданието пише още, че привличането на родния национал от "Лудогорец" е свързано с изходящ трансфер на Якуб Пьотровски. След мачовете със Сервет (15 и 22 февруари) от плейофите в Лигата на конференциите не е изключено полският национал да бъде продаден. Пазарът у нас затваря на 29 февруари. Преди дни се появи информация, че Пьотровски е плановете на турския гранд "Галатасарай".

Снимка: БГНЕС