"Черно море" представи отбора си в шоу с 5 гола

Домакините решиха изхода от мача още през първата част

11.02.2024 | 20:43 Редактор: Искра Ангелова

Лидерът в родното първенство "Черно море" победи "Добруджа" с 5:0 в последната си контролна среща преди възобновяването на първенството. Срещата се игра на стадион "Тича" във Варна. 

Преди началото на срещата официално бяха представени състезателите, които ще носят екипа на "моряците" през пролетния дял на шампионата. В проверката Илиан Илиев тества нов футболист - дошлият на проби румънец Андреяс Калкан, който започна титуляр по левия фланг срещу "Добруджа".

Домакините решиха изхода от мача още през първата част, когато вкараха три гола. Първото положение на "Черно море" бе във 2-ата минута на мача. Дошлият на проби при "моряците" румънски футболист Андреяс Калкан бе изведен сам срещу вратаря на гостите Алексей Андреев, но стражът успя да парира удара му. В 7-ата минута домакините откриха резултата. Васил Панайотов бе точен от границата на наказателното поле за 1:0. В 21-ата минута Мазир Сула центрира "меко" отляво в наказателното поле на гостите, където Васил Панайотов с удар от воле удвои преднината на "Черно море".

В 39-ата минута вратарят на гостите Алексей Андреев успя да спаси опасен удар от няколко метра на Атанас Илиев. В 43-ата минута Илиев се реваншира и вкара трети гол за "моряците", след като засече топката с глава след центриране на Мартин Милушев отдясно в наказателното поле на "Добруджа".

Още в началото на второто полувреме "Черно море" вкара нов гол. Цветомир Панов проби отляво в наказателното поле на гостите и върна топката към Алекс Фернандес, който от 2-3 метра вкара за 4:0. В 58-ата минута домакините вкараха нов гол. Атанас Илиев проби отляво и пусна пас към Васил Панайотов, който вкара 5-ия гол в мача и оформи своя хеттрик в срещата. В 84-ата минута домакините можеха да вкарат нов гол, но Мартин Дичев стреля неточно от добра позиция.

Четете повече по темата в gol.bg.

Снимка: Официален сайт на "Черно море"