Везенков блесна при победа на "Сакраменто" над шампиона в NBA

Двукратният носител на приза за Спортист номер 1 получи 16 минути на терена

10.02.2024 | 09:15 Редактор: Искра Ангелова
Везенков блесна при победа на

Двукратният носител на приза за Спортист номер 1 на България Александър Везенков реализира 6 точки при домакинската победа на "Сакраменто" над "Денвър" със 135:106 (32:35, 35:22, 39:29, 29:20) в двубой от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада NBA.

Везенков получи 16 минути на терена, като реализира два от четирите си опита от далечна дистанция и бе общо 2 от 7 при стрелбата от игра. Българският национал добави 1 асистенция и 1 открадната топка на сметката си. Той се появи за първи път в игра в края на първата четвърт и след това на два пъти изравняваше резултата - за 25:25 и за 35:35 в първите минути на втората част.

Треньорът на домакините от "Сакраменто" - Майк Браун, стартира двубоя по крилата с Харисън Барнс и Кийгън Мъри, в центъра е позиционирал Домантас Сабонис, а напред ще действат гардовете Кевин Хъртъри Ди'Аарън Фокс. От другата страна на паркета Майкъл Малоун започва със стартова петица в лицето на Пейтън Уотсън, Аарън Гордън, Никола Йокич, Джъстин Холидей и Джамал Мъри.

За съжаление, имаше спад в играта на Александър Везенков и след таймаут, поискан от Майк Браун в средата навтората четвърт, той бе заменен.

Най-резултатен за успеха на "Сакраменто" бе Малин Монк, който завърши с 23 точки. Домантас Сабонис и Кийгън Мъри отбелязаха по 17 точки. Литовецът Сабонис записа 16-ия си "трипъл-дабъл" за сезона, добавяйки 17 борби и 10 асистенции, информира БНР.

За "Денвър" Никола Йокич реализира 23 точки, 8 борби и 7 асистенции.

Снимка: Lap.bg.