Олександър Бабич е новият старши треньор на "Пирин"

Като футболист е играл в тимовете на "Металист" (Харков), "Черноморец" (Одеса), "Днипро" и "Анжи" (Махачкала)

08.02.2024 | 14:22 Редактор: Толя Стоянова
Олександър Бабич е новият старши треньор на

Олександър Бабич е новият старши треньор на ОФК "Пирин". Заедно с 44-годишния наставник към "Пирин" се присъединява и неговият екип: помощник-треньорите Олександър Лавренцов и Артьом Филимонов, както и физиотерапевтът Андрей Полонский. Като помощник-треньор в новия щаб влиза и Мирослав Митев, съобщи ОФК "Пирин" на страницата си във Facebook.

Треньорската кариера на Бабич в професионалния футбол стартира в "Черноморец" (Одеса), чийто представителен отбор води във Висшата лига на Украйна в продължение на почти три години – между зимата на 2014 г. и лятото на 2017 г. От септември 2017 до юли 2020 г. е начело на друг отбор от украинския елит – ФК "Мариупол". Именно с Бабич на пейката, "Мариупол" се класира за участие в Лига Европа в два поредни сезона – през 2018-2019 г. и през 2019-2020 г.

Също така с тима от морския град специалистът достига два пъти и до 1/2-финал в турнира за купата на Украйна - през 2018 г. и 2020 г. Точно преди избухването на войната Бабич застава начело на ФК "Кривбас", отбор който към настоящия момент е лидер в украинския шампионат.  През есенния полусезон бе начело на варненския "Фратрия", който се бори за промоция във второто ниво на българския футбол.  

Като футболист Олександър Бабич е играл в тимовете на "Металист" (Харков), "Черноморец" (Одеса), "Днипро" и "Анжи" (Махачкала).

Снимка: Facebook/ОФК "Пирин"