"Интер" триумфира в "Дерби д'Италия" и дръпна към върха

Федерико Гати се превърна в антигерой за "Старата госпожа"

05.02.2024 | 07:33 Редактор: Искра Ангелова

"Интер" спечели "Дерби д'Италия" срещу "Ювентус" с минималното 1:0 и се бетонира на върха в класирането. Хората на Симоне Индзаги доминираха на терена на стадион "Джузепа Меаца" през по-голямата част от гвоздея в програмата на 23-ия кръг на Серия "А", но стигнаха до успеха благодарение на автогол на Федерико Гати.

По този начин "нерадзурите" сложиха и край на серията на "Старата госпожа" от 17 поредни мача без загуба в шампионата. Злополучният гол в мрежата на Войчех Шчесни падна в 37-ата минута. Същевременно "Интер" регистрира четвъртата си поредна победа в Серия "А".

Домакините изпуснаха още няколко изгодни положения, като с добри изяви блесна и полският страж на "бианконерите". Веднъж и гредата спаси гостите след удар на Хакан Чалханоглу. Хората на Макс Алегри пък на практика нито веднъж не затрудниха сериозно Ян Зомер.

След този успех "Интер" дръпна с 4 точки пред "Ювентус" на върха. "Змията" е с актив от 57, като е и с мач по-малко от основния си преследвач. "Старата госпожа" е с 53 пункта на втората позиция.

Снимка: БГНЕС