С голове на Мбапе и Асенсио ПСЖ пречупи "Страсбург" с 2:1

Парижани продължават да бъдат лидер в класирането 

03.02.2024 | 07:18 Редактор: Тодор Петров
С голове на Мбапе и Асенсио ПСЖ пречупи

"Пари Сен Жармен" се върна на победния път в френската Лига 1, след като в откриващия двубой от 20-ия кръг надигра трудно с 2:1 като гост "Страсбург".

В 4-ата минута парижани получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Рандал Коло Муани. Зад топката застана звездата на гостите Килиан Мбапе, но за негово разочарования  изстрелът му от 11-те метра бе отразен от Алаа Беларуш.

Малко след изтичане на първия половин час игра обаче Беларуш се превърна в големия грешник за своя тим, губейки топката на границата на наказателното поле, което от своя страна даде шанс на Мбапе да се реваншира за пропуска си от по-рано и на празна врата да отбележи за 1:0.

Този резултат се задържа до 50-ата минута, когато образцова контраатака на футболистите на Луис Енрике бе завършена подобаващо от Марко Асенсио, който удвои аванса на своя тим.

Второто допуснато попадение подейства мотивиращо на "синьо-белите", които намалиха пасива си чрез Дилан Бакуа двайсетина минути преди края на редовното време. До края домакините се опитаха да стигнат поне до точката, но все пак парижани удържаха крехката си преднина, пише gol.bg.

ПСЖ продължава да бъде лидер в класирането с актив от 47 точки, докато "Страсбург" е 10-и с 25 пункта.

Снимка: БГНЕС