"Моряците" с престижно равенство срещу украинския "Днипро-1"

Леки попадения попречиха на варненци да спечелят двубоя

30.01.2024 | 19:22 Редактор: Деси Николова

"Черно море" завърши 2:2 срещу вицешампиона и настоящ лидер на Украйна "Днипро-1" във втората си контрола от лагера в Турция. "Моряците" вкараха два красиви гола чрез Васил Панайотов и Исмаил Иса, но допуснаха леки попадения, които попречиха на варненци да спечелят двубоя на стадион "Мардан" в Алания. 

В 12-та минута Мишаел Алвес спря на гърди центриране от десния фланг и стреля от около границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря на "Днипро-1". В 14-та минута бе извършена принудителна смяна в състава на "моряците". Исмаил Иса замени Атанас Илиев, който получи удар в гърба и напусна игра. В 18-та минута "Днипро-1" поведе в резултата след гол на Витиня. В 30-та Васил Панайотов изравни със страхотен гол. Халфът засече с воле центриране на Виктор Попов и заби топката в мрежата на украинците за 1:1.

В 52-та минута Исмаил Иса изведе "моряците" напред в резултата. Нападателят получи топката по въздух в наказателното поле и от воле прониза стража на "Днипро-1" за пълния обрат в мача. В 54-та минута украинците изравниха след прецизно изпълнение на пряк свободен удар чрез Едуард Сарапий – 2:2.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg