ЦСКА 1948 с втора победа в контролите

Тимът се справи с "Монтана" в Правец

27.01.2024 | 16:54 Редактор: Вяра Димова
ЦСКА 1948 с втора победа в контролите

ЦСКА 1948 победи с 2:1 "Монтана" в контролна среща, играна в Правец. И трите попадения паднаха през първата част. Още в началото елитният тим пропусна да открие, следа като Карагарен пусна пас към Талис, чийто шут от границата на наказателното поле излезе в аут.

В 10-ата минута Чочев не успя да преодолее вратаря на "Монтана" - Васил Симеонов, останал очи в очи с него. При добавката Антонио Вутов вкара, но страничният съдия вдигна флага за засада.

Логичното се случи в 15-ата минута, когато Симеон Василев нахлу на скорост в наказателното поле и с прехвърлящ удар прати топката във вратата на "Монтана" за 1:0. Тимът от Бистрица продължи да бъдат по-активният отбор и в 36-ата минута отбелязаха втори гол. Симеонов не можа да улови удар на Вутов и топката отиде към Талис, който не сгреши, макар и от малък ъгъл - 2:0.

Пет минути преди почивката Емил Ценов извърши нарушение в собственото си наказателно поле и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Беманга, но неговият удар премина високо над напречната греда, пише gol.bg.

Само минута по-късно обаче "Монтана" стигна до попадение. След изпълнение на корнер последва удар към вратата на "червените", който бе избит от вратаря Наумов, но при добавката Никола Борисов бе точен. В началото на втората част втородивизионният тим вкара и втори гол, но той не бе зачетен заради засада.

За "червените" успехът бе втори в подготовката, след като преди няколко дни отборът се наложи с 1:0 над "Арда". В първите две проверки ЦСКА 1948 загуби с 1:2 от "Локомотив" (Пд) и завърши 1:1 с "Добруджа".  

Снимка: lap.bg