"Левски" отново падна в Турция, отстъпи пред косовски тим

Тимът на Николай Костов загуби от "Дукажини" с 1:2

23.01.2024 | 18:15 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" допусна трета загуба по време на лагера си в турския курорт Белек, като отстъпи пред "Дукажини" от Косово с 1:2. Преди това тимът на Николай Костов отстъпи пред унгарския "Вашаш" (2:3) и украинския "Олександрия" (1:2).

Съперникът поведе с два гола още в началото на мача след статични положения и недобри изяви на защитата на "сините" и третия вратар Иван Андонов. Резервата Джамад Ел Джемили върна един гол за "Левски" четвърт час преди края на редовното време.

"Левски" започна с изключително млад състав, като на терена бяха главно юноши на клуба, плюс по-опитните Кристиан Димитров, Илиян Стефанов, който беше капитан, Асен Чандъров и Марин Петков. Интересно бе, че всички бяха юноши на "сините" без централния защитник Димитров.

В седмата минута капитанът на Дукажини Морина откри резултата от пряк свободен удар, като стената се разкъса, а вратарят Иван Андонов не успя да достигне топката, която влетя в десния му ъгъл. В 14-ата минута тимът от Косово удвои резултата. Морина центрира от пряк свободен удар на задна греда, където централният защитник Башид Исени скочи най-високо и с глава прати топката в левия ъгъл на вратата на "Левски".

Вижте повече във видеото.

Снимка: Официален сайт на "Левски"