"Интер" изнесе лекция на "Лацио" и е на финал за Суперкупата на Италия

"Нерадзурите" се наложиха с 3:0

20.01.2024 | 08:40 Редактор: Искра Ангелова

"Интер" се класира на финала за Суперкупата на Италия и ще опита да спечели трофея за трета поредна година. "Нерадзурите" разбиха 3:0 "Лацио" в полуфинален сблъсък в Рияд, Саудитска Арабия.

От този сезон турнирът се играе с четирима участници, като освен шампиона и носителя на купата, участват и втория в първенството и финалиста за купата. С голове на Маркус Тюрам, Хакан Чалханоглу от дузпа и Давиде Фратези пратиха "Интер" на финала. Той е в понеделник срещу "Наполи", отново в Рияд.

"Интер" направи една промяна в състава, разбил "Монца" в първенството. Ачерби се завърна на мястото на Де Фрай. За "Лацио" за първи път тази година игра Чиро Имобиле, но пък Матия Дзакани се контузи на загрявката и Педро бе титуляр.

Още от началото "Интер" натисна и зареди положение след положение. Тюрам изпусна две ситуации, преди в 17-ата минута да открие. Бастони проби отляво, центрира в наказателното, където Ди Марко с пета отклони топката и я поднесе на празна врата за Тюрам. Французинът реализира 10-ия си гол за сезона.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС