Мбапе проговори за бъдещето си: Напрежението ме мотивира

"Мисля да продължа кариерата си по моя собствен път", заяви звездата на ПСЖ

17.01.2024 | 14:33 Редактор: Искра Ангелова
Мбапе проговори за бъдещето си: Напрежението ме мотивира

Нападателят на ПСЖ и националния отбор на Франция Килиан Мбапе отговори нееднозначно на въпроса за бъдещето си. Французинът не иска да форсира нещата.

"Къде ще бъда в бъдеще? Мисля да продължа кариерата си, като следвам моя собствен път. Живеем във време на свръхконсумация, с много мачове, които се играят и хората очакват много от играчите. Напрежението не ми се отразява негативно, дори бих казал, че имам нужда от него, за да играя футбол", каза Мбапе в интервю за GQ.

"Стигнах до точка в живота и кариерата си, в която вече не искам да насилвам нещата. Ако ми беше позволено да направя това, бих играл с голямо удоволствие на Олимпиадата в Париж, но ако това не е възможно, ще разбера. Но искам да спечеля всичко и да запиша името си в историята на френския национален отбор като име на играч, който е бил значим", допълни той, цитиран от gol.bg.

ПСЖ вече е готов Мбапе да напусне. Футболистът се очаква да стане играч на "Реал" (Мадрид). Този сезон Мбапе изигра 24 мача за ПСЖ, вкара 25 гола и направи 3 асистенции. Договорът му с парижани изтича в края на сезона.

Снимка: БГНЕС