"Милан" тресна "Рома" с 3:1 за пета поредна победа у дома

"Римляните" останаха на 9-ото място с 29 точки 

15.01.2024 | 06:51 Редактор: Тодор Петров

"Милан" спечели с 3:1 дербито на 20-ия кръг в Серия А срещу "Рома". "Росонерите" взеха пета поредна победа у дома и вече са с 42 точки на третото място в таблицата, на 9 зад лидера "Интер" и на 9 пред петия "Лацио". "Римляните" пък останаха на 9-ото място с 29 точки в актива, на 5 от топ 4.

Още в 11-ата минута Ясин Адли откри резултата. Французинът вкара първия си гол за росонерите. Той получи топката от Райндерс пред наказателното поле, финтира Кристенсен и с удар с левия крак прати топката в ъгъла - 1:0. До почивката "Милан" имаше още положения, но ги пропусна. Имаше греда на Тео Ернандес и пропуски на Пулишич и Жиру.

След паузата обаче "Милан" вкара втори гол. Центриране на Адли бе свалено на далечната греда от Кяер и от 3 метра на празна врата Оливие Жиру засече за 2:0. Това бе 10-и гол нафранцузина в Серия А за сезона. Той изостава по попадения единствено на Лаутаро Мартинес. За трети пореден сезон Жиру има поне 10 гола в първенството, нещо, което играч на "Милан" не е правил от Алешандре Пато (2008-2011) насам.

"Рома" обаче успя да върне един гол от дузпа. Калабрия изрита Пелегрини в наказателното и Леандро Паредес реализира от бялата точка. Последваха силни минути за "вълците", които направиха няколко пропуска. В 84-ата минута всичко бе решено с трети гол за домакините. Оливие Жиру подаде с пета към Тео Ернандес, който с мощен удар заби топката в напречната греда и от там в мрежата.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС