"Барселона" надви "Осасуна" и си осигури финал с "Реал" (М) за Суперкупата

Тимът на Шави се наложи с 2:0

12.01.2024 | 07:31 Редактор: Искра Ангелова

"Барселона" се класира за финала на Суперкупата на Испания, след като победи наглед икономично с 2:0 "Осасуна". Роберт Левандовски (59) даде аванс за каталунците, а в 93-та минута Ламин Ямал вкара втория си гол за клуба след хубаво подаване на Жоао Феликс.

Така "Барселона" си осигури среща с големия противник "Реал" (Мадрид) на финала в Рияд, Саудитска Арабия в неделя от 21.00 ч. Тимът на Шави успя да запази и част от силите си, тъй като вчера "Реал" победи в тежък мач с продължения "Атлетико" (Мадрид) с 5:3.

В заключителните минути на първата част влезе в употреба и ВАР. Алехандро Катена фаулира откъсващия се Рафиня и реферът му показа жълт картон. Каталунците имаха претенции за по-тежко наказание, но проверката не намери основания за това. Самият Рафиня получи контузия малко по-късно и бе заменен принудително от Ламин Ямал. В заключителните секунди на първото полувреме и "Осасуна" имаше изгодна възможност, но Иняки Пеня се намеси подобаващо след удар на Арнаис.

Тимът от Памплона започна добре второто полувреме и създаде няколко разбърквания в полето на каталунците след статични положения. Хората в червено обаче така и не нанесоха опасен удар към вратата.  Така се стигна доп 59-та минута, когато "Барселона" поведе в резултата. Каталунците спечелиха топката в средата на терена след единоборство на Кристенсен срещу Арнаис. Последва страхотен пас на Гюндоган към Левандовски, който в наказателното поле с лекота реализира за 1:0. "Осасуна" имаше сериозни претенции за нарушение в зародиша на атаката, ВАР също се намеси, но голът бе потвърден.

В третата минута на добавеното време Ламин Ямал довърши "Осасуна". Тийнейджърът получи страхотна топка от Жоао Феликс в наказателното поле, последва хубав финт и техничен удар с левия крак за крайното 2:0

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС / Архив