Бербатов призова Касабов да бъде вписан в Търговския регистър, иска легитимен Конгрес

В Благоевград кръстиха зала на негово име

10.01.2024 | 15:57 Редактор: Искра Ангелова

Пред журналисти в Благоевград Димитър Бербатов коментира ситуацията около Българския футболен съюз към момента и бъдещия Конгрес, като призова Търговския регистър да изиска Михаил Касабов да бъде вписан като представляващ БФС до провеждане на Конгреса. "Това до момента не се случва, а оставката на Борислав Михайлов е подадена, гласувана е от изпълнителния комитет на БФС, избран е Михаил Касабов като вр.и.д. президент и той трябва да бъде вписан задължително", коментира Бербатов.

"Това трябва да се случи като при предната оставка, когато Касабов беше вписан, ситуацията е абсолютно идентична", допълни Димитър Бербатов. По думите му въпросите защо това не се случва са към ръководството на БФС, но, според него, това е възможност впоследствие да се обжалват решенията на бъдещия Конгрес.

Димитър Бербатов бе в родния си град, където посети училището, в което се е учил - Седмо СУ "Къзман Шапкарев". Във многофункционалната зала училището бе открита изложба с емблематични моменти от неговата футболна кариера. Експозицията е създадена от Асоциация "Докосни дъгата".

Училището в родния му град бе подготвило изненада за популярния си възпитаник. След разходка по класните стаи и среща с ученици, Димитър Бербатов посети спортната зала в двора на училището, която от днес носи неговото име. В залата го посрещнаха десетки ученици, които очакваха да го видят на живо и да разговарят с него.

"Това, че сградата носи моето име, още повече ме задължава да давам правилните примери", коментира пред журналисти Бербатов.

Пред учениците в Благоевград Димитър Бербатов разказа за мечтите си като дете, голямата цел - футбола и пътя до едни от най-добрите клубни отбори в света. Бербатов разказа и за трудностите, усилията, страховете и тяхното преодоляване. Децата от своя страна питаха за кариерата му, за други световноизвестни футболисти, за мечтите и най-щастливите му моменти.

"Това, което се случи днес тук, да ми бъде оказана тази вечер, ме задължава още повече да се срещам с деца и да се опитвам да им покажа кой е правилният път", каза след срещата с учениците Димитър Бербатов. Той изрази надежда, че младежите ще останат с добри впечатления и ще се вдъхновят да изберат правилния път сред многото изкушения.

"Днешният ден се превърна в голям празник, тази среща беше дългоочаквана", сподели директорът на Седмо СУ "Кузман Шапкарев" в Благоевград Лилия Стоянова. Тя допълни, че идеята спортната зала да носи името на Бербатов е на самото училище, а в залата ще се възпитават всички качества, за които той преди малко сподели пред децата.

Срещата с Димитър Бербатов продължи часове, а всяко дете получи автограф от него.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Този човек май се смята за Бог?Иска от Търговския регистър!По-полека,бе кандидате,имай малко мярка! Сигнализирай за неуместен коментар