"Манчестър Сити" засрами с 5:0 "Хъдърсфийлд", Де Бройне се завърна на терена

Бен Джаксън си отбеляза автогол

07.01.2024 | 18:34 Редактор: Елеонора Танева

"Манчестър Сити" разгроми с 5:0 "Хъдърсфийлд" в мач от третия кръг на ФА Къп. Фил Фодън на два пъти, Хулиан Алварес и Жереми Доку бяха точни за актуалния носител на трофея, а Бен Джаксън си отбеляза автогол. Срещата ще се запомни и със завръщането в игра на Кевин Де Бройне, който отсъстваше пет месеца заради контузия.

След няколко пропуска "гражданите“ логично откриха резултата в 33-ата минута. Удар на Алварес бе блокиран, но топката се озова у Фодън, който бе точен. Малко по-късно аржентинецът удвои отблизо след хубава атака, преминала през Фодън, Матеуш Нунеш и Оскар Боб.

"Небесносините“ продължиха да мачкат тима от Чемпиъншип и след почивката. Ковачич намери с дълъг пас Нунеш, а той насочи към Оскар Боб. Младокът опита да подаде, но топката влетя в мрежата на Никъл за 3:0.

В 65-ата минута при отлично разиграване след корнер, Фодън с плътен удар извън пеналта се разписа за втори път в двубоя. След това Де Бройне отбеляза завръщането си в игра с красива асистенция. В 74-ата минута белгиецът центрира за Жереми Доку, който вкара с удар от въздуха.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС