Ударното начало на годината за Десподов - националът ни влезе в историята на Гърция

"Обещавам, че най-доброто предстои", заяви той

04.01.2024 | 17:46 Редактор: Искра Ангелова
Ударното начало на годината за Десподов - националът ни влезе в историята на Гърция

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов излезе на първото място по най-много асистенции в гръцката Суперлига след снощния успех с 4:0 над ОФИ (Крит), съобщава metrosport.gr.

Българинът откри резултата в 39-ата минута снощи, а след това изработи попаденията на Маркос Антонио и Брандон Томас. Отделно от това, той имаше участие и в атаката за втория гол. Така след 16 кръга пристигналият това лято от "Лудогорец" играч вече има 7 асистенции.

Веднага след него са съотборниците му Брандон Томас и Тайсон с по 6, а 5 са направили Матеус Крисиума от скромния тим на "Кифисия". Карлес Сория от "Янина" също е с 5, Филип Младенович от "Панатинайкос" е с 4 голови подавания.

В сайта също така използват статистически модул и за още един показател. На първите три позиции в класацията за "гол от завършващи удари". Руснакът Магомед Оздоев води със средно един отбелязан гол от 3,2 завършващи удара, а веднага след него се нареждат Брандон Томас и Кирил Десподов, всеки от които се нуждае от 3,4 опита, за да намери мрежата, пояснява gol.bg.

Медиите в Солун отбелязват, че този път българското крило е бил наистина в приповдигнато настроение след мача с ОФИ и се чувства все по-добре и по-добре. Попитан дали вече се чувства на 100 % част от ПAOK, Десподов заявява, че никога не си е представял толкова лесна адаптация. И с усмивка добавя: "Обещавам, че най-доброто предстои", като се припомня, че отбеляза 7 гола и 10 асистенции в първите си 20 официални мача.

Снимка: БГНЕС