"Реал" (Мадрид) излъга "Майорка" на "Сантяго Бернабеу"

Тимът записа 1:0 в среща от 19-ия кръг на испанската Ла Лига

03.01.2024 | 22:55 Редактор: Вяра Димова

"Реал" (Мадрид) излъга "Майорка" с 1:0 в среща от 19-ия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион "Сантяго Бернабеу".

"Кралете" изиграха слабо за своите стандарти първо полувреме, в което дори тяхната нова звезда Джуд Белингам беше бледа сянка на футболния гладиатор, в който се утвърди през последните месеци.

"Реал" имаше видимо преимущество по отношение на статистиката - 6:3 удара (3:1) точни и 70% владеене на топката, но малко преди почивката изтръпна и оцеля по чудо при невероятната възможност, която се откри пред Антонио Санчес. Гостите бяха много бризо до попадението, но напречната греда не беше техен съюзник.

Куриозното е, че десетина минути след рестарта на играта отново гредата спаси "Реал" (Мадрид). Този път Саму реши да бие от дистанция и топката срещна десния страничен стълб. В 69-та минута гредата се оказа верен помощник и за гостите. Този път Родриго беше много близо до гола, но направи непростим пропуск отблизо.

В 78-ата минута обаче нямаше прошка и "Реал" (Мадрид) поведе в резултата. Антонио Рюдигер се възползва от центрирането на Лука Модрич и реализира с глава.

Лидерът "Реал" събра 49 точки и вече води с цели 10 на вечния си враг "Барселона", който има и мач по-малко. "Жирона" е втори с 45 пункта, а "Майорка" заема 14-а позиция с актив от 18 пункта.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС