ЦСКА се мести на "Васил Левски", няма да пълнят трибуните с фенове

На националния стадион "червените" ще приемат домакински мачове

03.01.2024 | 11:04 Редактор: Деси Николова
ЦСКА се мести на

ЦСКА ще се премести на Националния стадион "Васил Левски" през пролетта заради предстоящата мащабна реконструкция на неговия дом "Българска армия". За много от домакинствата на червените обаче няма да бъде използван пълния капацитет на 42-хилядното съоръжение в центъра на София.

Вместо това феновете на тима ще бъдат настанявани само на централната трибуна – сектор А, както и в емблематичния за привържениците сектор Г, където място заемат най-върлите от тях. Гостуващите агитки пък най-вероятно ще бъдат позиционирани в "лъвчето" между А и Б сектор. Такова ще бъде разпределението по трибуните още в първия официален мач за новата година. ЦСКА приема Ботев Враца на "Васил Левски" в уикенда на 17-18 февруари. За сблъсъците, които генерират по-висок интерес, ще бъде отворен и сектор В.

Червените продадоха близо 3000 абонаментни карти за настоящия сезон. Те важаха за домакинствата на "Българска армия" през есента, а ще са в сила и след преместването на националния стадион през пролетта. В по-малките мачове картодържателите за сектор В най-вероятно ще получат право да влизат в сектор А на "Васил Левски". Все още не е ясно дали от клуба ще пуснат отделни по-евтини карти само за втория дял от шампионата, както и дали ще има повишаване на цените на билетите на 42-хилядното съоръжение, за чието ползване ще бъде плащан наем, информира "Тема спорт".

ЦСКА ще обяви кои са следващите стъпки към реконструкцията на "Армията" в средата на месеца. В следващите дни предстои избор на изпълнител на събарянето на стадиона, а най-вероятно след като се случи това, от клуба ще излязат и с официална информация за постигнатия напредък.

Снимка: Lap.bg